Sötét felhők gyülekeznek a globális gazdaság fölött

  • 2022. október 12.

A globális gazdaság komoly kihívások előtt áll: a kínai gazdaság növekedésének korlátozása és a globális monetáris szigorítások mellett az ukrajnai háború következményei is megnehezítik a helyzetet. Az előrejelzések szerint a gazdaság stagnálása várható, míg az árak gyors emelkedése és egy esetleges globális recesszió lehetősége is egyre valóságosabbnak tűnik.

Európa különösen rossz helyzetben van, ahol az energiaárak emelkedése, az infláció és a monetáris szigorítások egyaránt rányomják bélyegüket a gazdaságra. A recesszió elkerülhetetlennek látszik a térség számos fő gazdaságában, ami súlyos visszaesést és termelési csökkenést jelent majd. Az energiaválság súlyosbodásával Európa kénytelen lesz nehéz döntéseket meghozni az energiakereslet csökkentése érdekében, ami további gazdasági visszaesést hozhat magával.

A központi bankok aggresszív lépéseket tesznek a tartósan magas infláció ellen, de ez az ellentmondás a monetáris politika és a költségvetési célkitűzések között további instabilitást és kihívásokat jelent a gazdaságok számára, miközben az államháztartások hiánya növekszik és a finanszírozási költségek is emelkednek.

Olvassa el a részleteket!

Megóvjuk bevételeit, így Önnek csak a cégvezetésre kell fókuszálnia!