Tudástár

Tudástár

A kereskedelmi hitelbiztosítás – vagy követelésbiztosítás – a vevői nemfizetésből eredő kockázatok kezelésénél jóval több előnyt nyújt vállalkozásának. Csökkenti a késedelmes fizetésekből adódó extra finanszírozási költségeket, javítja cége likviditását, pénzügyi mutatóit és piaci megítélését egyaránt. A hitelbiztosítás által:

 • Minimalizálhatja a vevői nemfizetés vagy vevői fizetésképtelenségből eredő kockázatokat
 • Megőrizheti likviditását
 • Rugalmasabbá teheti a vevőinek biztosított fizetési kondíciókat
 • Jobb fizetési morált érhet el
 • Alacsonyabb kockázat mellett növelheti vevőinek számát és értékesítésének volumenét
 • Stabil és fenntartható üzletmenetet és vevőkört építhet ki
 • Javíthatja beszerzési lehetőségei és piaci megítélését
 • Banki vagy egyéb finanszírozás igénybevételekor fedezetként is használhatja

A hitelbiztosítási szolgáltatás segítségével szakértőkre bízhatja vevői vagy leendő partnerei minősítését. Támogatjuk Önt kockázatkezelési döntései meghozatalában, ezáltal Ön a fő üzleti tevékenységére fókuszálhat.

1. A vevők ellenőrzése: kockázatkezelési szakértőink ellenőrzik vevői pénzügyi stabilitását és hitelképességét és Önnel együttműködve megállapítják a fedezet maximális összegét – ezeken a kereten belül nyugodtan szállíthat vevőinek, a kintlévőséget mi biztosítjuk.

2. Aktív kockázatkezelés: ha egy vevő hitelképessége megváltozik, tájékoztatjuk Önt és módosítjuk a hitelkeretet, ezáltal megvédjük cégét attól, hogy nem megbízható partnereknél kintlévősége keletkezzen.

3. Biztonságos üzleti növekedés: kockázatkezelési szakértőink új vevők vagy piacok bevonása esetén is támogatják Önt. Elemzik a vállalatokat és megállapítják a kiadható hitellimitet, hogy Ön megalapozott döntéseket tudjon hozni.

4. Kárigény benyújtása: amennyiben azt az információt kapjuk Öntől, hogy egy vevője késedelembe esett, vagy nem fizet, felvesszük vele a kapcsolatot és megpróbáljuk behajtani a kintlévőséget. Levesszük válláról a behajtás terhét, ezáltal Ön a saját feladataira fókuszálhat és a kapcsolata sem sérül vevőjével.

5. Kártalanítás: amennyiben nem sikerül behajtanunk a kintlévőséget, a kárhányad mértékéig kártalanítjuk Önt.

A kereskedelmi hitelbiztosítás minden vállalkozás számára előnyös, amely halasztott fizetéssel szállít vevőinek, hiszen ezáltal gyakorlatilag hitelt nyújt számukra. Kintlévőségei biztosításával megvédheti vállalkozását a kifizetetlen számlákból adódó veszteségtől, ezáltal megőrizve pénzügyi stabilitását.

Igen, a hitelbiztosítás kisvállalkozások számára is előnyös, hiszen egyrészt pénzügyi stabilitásuk törékenyebb, mint a nagy forgalmat bonyolító piaci szereplőké, másrészt sok esetben pont náluk nincs lehetőség külön erőforrást dedikálni a vevői kockázatok kezelésére. Ügyfeleinket partnerként támogatjuk mindennapi kockázatkezelési döntéseik meghozatalában, ezáltal a cégvezetők teljes figyelmükkel az üzlet fejlesztésére fókuszálhatnak.

Tudjon meg többet kifejezetten a kisvállalkozások igényei szerint kialakított szolgáltatásunkról, az EasyLinerről

A hitelbiztosítás a leghatékonyabb megoldás a veszteség minimalizálására és a profit maximalizálására, hiszen költsége számlaértékre vetítve kevesebb, mint 0,5%!

Fő trendek és kockázatok a globális gazdaságban

A Coface a 2023-as Ország-és szektorkockázati kézikönyvét megújult formában, de a korábbi években megszokott módon – a várva várt kockázatértékelésekkel publikálja.

A gazdasági kutatócsoportunk által készített elemzések és előrejelzések 160 országra és 13 ágazatra terjednek ki.

Töltse le a Coface kiadványát ingyenesen!

  A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.

   A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.

   Fő trendek és kockázatok a globális gazdaságban

   A Coface a 2024-es Ország-és szektorkockázati kézikönyvét megújult formában, de a korábbi években megszokott módon – a várva várt kockázatértékelésekkel publikálja.

   A gazdasági kutatócsoportunk által készített elemzések és előrejelzések 160 országra és 13 ágazatra terjednek ki.

   Töltse le a Coface kiadványát ingyenesen!

   Lépjen kapcsolatba velünk!

   Kockázatkezelési szakértőink szívesen segítenek Önnek a megfelelő szolgáltatás kiválasztásában, illetve a felmerülő kérdések megválaszolásában.
   Keressen minket bizalommal!
   1134 Budapest, Váci út 45. H/7.