Ország- és szektorkockázati elemzés 2022.Q4

  • 2023. február 06.


Az év kezdetén a makrogazdasági helyzet kedvező fordulatot vett. Európa megúszta a rettegett recessziót, amely a hatékonyságnövekedésnek és az aktivitás lassulásának, valamint az energiaárak jelentős csökkenésének köszönhetően történt. Ez hozzájárult az infláció lassulásához, miközben a kínai fellendülés kilátásai is reményt adtak a világgazdaságnak. Ennek következtében a pénzügyi piacok új lendületet kaptak, és megnyugodtak a legrosszabb forgatókönyv elmaradása miatt.

Bár alapvetően egyetértünk ezzel a pozitív fordulattal, érdemes óvatosnak maradnunk. A világgazdaságot továbbra is kihívások sújtják, és a többdimenziós válság még mindig jelen van, beleértve a geopolitikai feszültségeket, az energiaválságot, az éghajlatváltozást és a járványveszélyt. Ezek a kockázatok még a legjobban kidolgozott forgatókönyveket is átírhatják.

A Coface kockázatértékelései ennek megfelelően csak kis mértékben változtak, és a trend továbbra is a leminősítés irányába mutat mind az ország-, mind az ágazati szinten.

Olvassa el a részleteket!

Megóvjuk bevételeit, így Önnek csak a cégvezetésre kell fókuszálnia!